Personal assistance

Hulp bij succesvol ondernemen in grensoverschrijdende gebieden door het overwinnen van de Nederlands- en Franstalige taal- en cultuurbarrière


Sinds het opstarten van ELAN in 2016 luister ik graag naar de zakelijke plannen die u met Nederlands- of Franstalige relaties heeft en overleg ik met u hoe u deze plannen het beste tot uitvoering kunt brengen. Vervolgens ondersteunt ELAN u (commercieel/secretarieel) graag bij het volgende:

  • bij al uw (commerciële) contacten
  • bij vergaderingen
  • op beurzen
  • bij het voeren van telefoongesprekken
  • bij het opstellen van uw correspondentie (brieven, faxen, mails, webteksten, …)
  • voor advisering bij het gebruik van Frans- of Nederlandstalige uitdrukkingen, aanspreekvormen en/of beleefdheidsformules.

ELAN heeft meer dan 30 jaar Nederlands-Franstalige ervaring in administratieve, commerciële, representatieve functies. Van die 30 jaar was ik 14 jaar woonachtig en werkzaam in Frankrijk. Van 2012 tot mei 2017 werkte ik voor de Waalse overheid en ondernemingen en ook nog steeds voor de Nederlands-Waalse Business Club (NWBC); daar mag u de vruchten van plukken!

Een goede voorbereiding op besprekingen met uw Nederlands- of Franstalige grensoverschrijdende relaties betekent een belangrijke tijdwinst voor u, uw bedrijf of organisatie. Ook hierbij sta ik u, dankzij mijn ruime ervaring met de verschillen in de Waalse, Franse en Nederlandse (handels)cultuur, graag terzijde.

Wilt u overleggen? Heeft u meer informatie of een offerte nodig? Aarzelt u dan niet en neem contact met mij op.

Au plaisir de faire votre connaissance !

Charlotte is een adequate dame die op een uiterst correcte en professionele manier contact onderhoudt met haar klanten. Voor de Stichting Château Maestricht heeft zij in 2014 en 2015 de vertalingen gemaakt voor de communicatie met de Gemeente Luik. Daarnaast heeft zij ook de contacten gelegd en was zij aanwezig als vertaler bij de gesprekken die wij voerden met de bestuurders. Tevens heeft zij meegewerkt aan de vertaling van het magazine van Château Maestricht. Charlotte wacht niet af, onderneemt zelf actie en denkt mee.”

– Eddy Vandeweyer, organisatie Château Maestricht, “La Saison Culiniaire”