Wie ben ik?

En wat is ELAN?


 Frankrijk, Wallonië en Nederland

Al op jonge leeftijd ging ik regelmatig met mijn familie naar Frankrijk op vakantie. In die jaren is het zaadje geplant voor mijn voorliefde voor de Franse taal. Toen ik tijdens mijn studie aan de Hoge Hotelschool te Maastricht de gelegenheid kreeg stage te lopen in Franstalige gebieden (Guadeloupe, Franse Antillen en in Brussel) heb ik die kans met twee handen aangegrepen. Na afronding van mijn studie ben ik naar Frankrijk vertrokken. Hier heb ik 14 jaar gewoond en gewerkt, onder andere in de ondersteuning van het management van diverse bedrijven. Ook heb ik een aantal jaren voor een Franse krant gewerkt.

Bij mijn terugkeer in Nederland kwam de Franse taal me weer goed van pas. Ik werkte onder andere als directiesecretaresse bij een Maastrichts bedrijf dat veel Franstalige connecties had, als handelsassistente in dienst van de Waalse overheid, voor de NWBC (Nederlands-Waalse Business Club) en als trouwambtenaar voor de Gemeente Maastricht, waar ik o.a. en met veel plezier nog steeds Franstalige huwelijken voor voltrek.

Mijn werkervaring heeft ervoor gezorgd dat ik goed thuis ben in de Nederlands- en Franstalige zakencultuur. Ik merk hierbij op dat beide (zaken)culturen van elkaar verschillen. Wie succesvolle zakelijke contacten wil onderhouden met partners uit de Franstalige landen, moet daar rekening mee houden. Indien gewenst kan ik dit uitgebreid toelichten. U kunt hiervoor altijd contact met mij op te nemen.

ELAN is in 2016 opgericht. Met ELAN wil ik graag mijn kennis van de Franse en Nederlandse taal en mijn commercieële en secretariële werkervaring binnen Frans- en Nederlandstalige bedrijven en organisaties ten dienste stellen van Franse en Nederlandstalige opdrachtgevers die, commercieel of om andere redenen, grensoverschrijdend contact willen leggen en onderhouden, euregionaal, maar ook mondiaal. Integriteit, loyaliteit en discretie heb ik daarbij hoog in het vaandel staan.

Hier heeft u inzage in mijn CV.

”Als voorzitter van de Nederlands-Waalse Business Club heb ik vele jaren met Charlotte samengewerkt en haar leren kennen als zeer betrokken en toegewijd. Zij beheerst de Franse taal en cultuur uitstekend, gaat doortastend te werk bij het maken van afspraken en het organiseren van bijeenkomsten en schakelt waar nodig haar netwerk in. Het behalen van resultaat staat voor haar altijd voorop.”

 – Jurgen Moors, voorzitter Nederlands-Waalse Business Club (NWBC)